Városlista
2024. április 16, kedd - Csongor

Hírek

2014. Augusztus 20. 05:00, szerda | Külföld
Forrás: OrientPress Hírügynökség

'Amíg van dollár, van élet'

'Amíg van dollár, van élet'

Érezhetően a Fed 'emlője' után kapkodnak a piaci szereplők továbbra is, miért is lenne új a nap alatt. Távolodjunk el egy kicsit a napi infóktól és gondolják meg mi mozgatta a háttérben a legnagyobb erővel a hangulatot?

Az amerikai jegybank, amelynek segítsége, avagy annak hiánya vételi erőt vagy éppen eladási nyomást generál a piacokon. Jöhetnek ukrán tankok, izraeli szuperlégipajzs, fenyegethet orosz szankció, sztrájkolhatnak a kikötői munkások, amíg van dollár, van élet. A héten az amerikai pénzügyi vezetés tartja szokásos éves Jackson Holei konferenciáját, amin sokak szerint gesztusértékű ígéretekkel állhat elő Janet Yellen a Fed elnöke. Közben az egyik legfrissebb hír, hogy megint blokkolták a dokkmunkások és a vontatóhajók személyzetei az egyik legnagyobb ausztrál vasérckikötőt az elakadt bértárgyalások miatt.

A Bloomberg összeállítása szerint egy ilyen speciális hajó mérnöki képzettséget igénylő vezetését és a napi 12 órás kemény munkát évi több mint 200 ezer dollárral fizetik, ez egy New York-i bankban is jó pénznek számít. Eközben az ausztrál kontinens másik felén Geenslanden 60 milliárd dollár értékű cseppfolyós földgáz rekedt a kikötőben, nem merik elindítani a fogadó portokon uralkodó feszültség miatt.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 15. 06:00, hétfő | Külföld

Kisebb földrengés volt Ausztriában

Kisebb földrengés volt vasárnap Ausztriában, a magyar határhoz közel eső térségben.

2024. Április 15. 06:00, hétfő | Külföld

Iráni drón- és rakétatámadás - A Biztonsági Tanács rendkívüli ülésen tárgyal a támadásról

Az ENSZ Biztonsági Tanácsa rendkívüli ülést tart az Irán által Izrael ellen indított drón- és rakétatámadások nyomán, miközben a G7-csoport is tanácskozik vasárnap a kialakult helyzetről.

2024. Április 12. 06:00, péntek | Külföld

Moszkva nem vesz részt a Zelenszkij-féle béketervről tartandó tanácskozáson

Oroszország nem vesz részt a Volodimir Zelenszkij ukrán elnök béketervéről Svájcban megrendezendő tanácskozáson - közölte Marija Zaharova orosz külügyminisztériumi szóvivő csütörtökön a Telegram-csatornáján.