Városlista
2024. április 19, péntek - Emma

Hírek

2014. Április 25. 07:57, péntek | Sport
Forrás: MTI

Asztalitenisz csapat-vb - Hétfőn rajt Tokióban

Asztalitenisz csapat-vb - Hétfőn rajt Tokióban

Hétfőn kezdődik Tokióban az asztaliteniszezők csapat-világbajnoksága, amelyen a magyar női és férfi válogatottra is nehéz feladat vár.

A női együttes megfiatalított összeállításban érkezik Japánba, a korábbi alapcsapatból Póta Georgina és Pergel Szandra maradt, míg Tóth Krisztina és Lovas Petra kiválásával két vb-újonc került a keretbe a húszéves Madarász Dóra és a nála egy esztendővel idősebb Ambrus Krisztina személyében. A csoportküzdelmek során a nyolcszoros világbajnok hazai csapat mellett Tajvan, Fehéroroszország, az Egyesült Államok és Ausztrália lesznek az ellenfelek. A magyar szövetség tájékoztatása alapján Téglás Péter együttesének a legjobb tizenkettő közé jutás a célja. Legutóbb, két éve, Dortmundban 11. lett a magyar női csapat.
A férfiaknál az új szövetségi kapitány, Pázsy Ferenc egy vb-újonccal utazik a japán fővárosba: a tavaly még ifjúsági korú Lakatos Tamást 2013-ban az év asztaliteniszezőjének választották és az ifjúsági Európa-bajnokságon párosban aranyérmet szerzett. Mellette három rutinos játékos teszi teljessé a keretet: Pattantyús Ádám, Kosiba Dániel, valamint Jakab János. A 2012-es vb-n a 17. helyen végzett a férfi válogatott és ezzel megőrizte első osztálybeli tagságát, most is ez a fő célkitűzés. A csoportban a házigazda japánok mellett az Európa-bajnok görögök, a hatodik helyen kiemelt portugálok, továbbá a franciák és a románok lesznek a magyarok ellenfelei.
Mindkét magyar együttes a 24 csapatos bajnoki divízióban szerepel, amelyben négy, egyenként hat válogatottat felvonultató csoportot alakítottak ki. Körmérkőzések után a hatosok első helyezettjei egyből a negyeddöntőbe jutnak, míg a négy-négy második és harmadik rájátszásban dönti el, hogy mely négy csapat kerül még a legjobb nyolc közé. Onnantól kezdve kieséses rendszerben folytatódik a küzdelem. A csoportok 4-6. helyezettjei a 13-24. helyért lépnek asztalhoz a torna második szakaszában és a legjobb 16 őrzi meg élvonalbeli tagságát. A döntőket május 5-én rendezik.
A nemzetközi szövetség honlapja szerint a vb-n 114 férfi és 95 női csapat indul, a résztvevő együtteseket öt különböző osztályba sorolták.

A csoportkör menetrendje magyar idő szerint:
hétfő:
Magyarország-Portugália (férfi) 9.30
Magyarország-Egyesült Államok (női) 12.30
kedd:
Magyarország-Tajvan (női) 6.00
Magyarország-Görögország (férfi) 9.30
Magyarország-Japán (női) 12.30
szerda:
Magyarország-Románia (férfi) 6.00
Magyarország-Ausztrália (női) 9.30
Magyarország-Franciaország (férfi) 12.30
csütörtök:
Magyarország-Japán (férfi) 9.30
Magyarország-Fehéroroszország (női) 12.30
péntek, május 2.:
a negyeddöntőbe jutásért
szombat, május 3.:
negyeddöntők
vasárnap, május 4.:
elődöntők
hétfő, május 5.:
döntők

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 19. 07:24, péntek | Sport

Bukaresti tenisztorna - Fucsovics legyőzte a második kiemeltet, és negyeddöntős

Fucsovics Márton bravúros győzelemmel bejutott a negyeddöntőbe az 579 ezer euró összdíjazású, bukaresti salakpályás férfi tenisztornán.

2024. Április 17. 17:22, szerda | Sport

Párizs 2024 - Száz nappal a rajt előtt már 150 kvótája van Magyarországnak

Már százötven kvótája van a magyar csapatnak, mely összességében közel kétszáz fős lehet

2024. Április 16. 21:49, kedd | Sport

Csak századmásodpercekre az első helytől

Gender Tamás Junior 2024. 04. 10-13. között Franciaországban, Champions of the Future (RGMMC) bajnokság keretein belül, Val d\'Argenton-ban a Circuit de karting du Val d\'Argenton-on versenyzett.

2024. Április 16. 10:14, kedd | Sport

Bronzérem az Euro Trophy-n

Beszélgetés a nem kicsit boldog Szabó Bende gokartversenyzővel az Euro Trophy után.