Városlista
2024. április 19, péntek - Emma

Hírek

2015. Április 19. 05:00, vasárnap | Belföld
Forrás: OrientPress Hírügynökség

Átadták a látványmedencéket a Veszprémi Állatkertben

Átadták a látványmedencéket a Veszprémi Állatkertben

Átadták a borjúfókákat és pápaszemes pingvineket bemutató látványmedencéket és építményeket szombaton a Veszprémi Állatkertben. Az átadóünnepségen Navracsics Tibor, az Európai Unió kulturális, oktatási, ifjúságpolitikai és sportügyi biztosa kijelentette: a Veszprémi Állatkert egy olyan fejlesztési program közepén van, amelynek eredményeként Közép-Európa, sőt talán Európa egyik legszebb és leglátványosabb állatkertje lesz.

Több szempontból is rendhagyónak nevezte az állatkertben folyó beruházásokat Porga Gyula, Veszprém polgármestere. Rámutatott, a tavaly óta zajló ZooEvolúció projekt az állatkert történetének legnagyobb volumenű fejlesztése. Hozzátette, a fókák és a pingvinek is újdonságnak számítanak, mert ilyen állatfajokat eddig még nem láthattak a Veszprémi Állatkert látogatói.

A borjúfókák víz alatti életét a közönség egy 320 köbméteres medence üvegfalán keresztül is megtekintheti, a parton pedig látványetetéseket mutatnak majd be a négy borjúfókával: a Németországból érkezett Lilivel és Robival, a Franciaországból jött Pierre-rel, valamint a Szegedről átszállított Katival.

A pápaszemes pingvinek 90 köbméteres medencében láthatók, de a parton búvó- és költőhelyeket is kialakítottak számukra, hogy szaporodhassanak. A 16 pingvin angol és francia állatkertekből került Veszprémbe fajkoordinátori javaslatra.

Az állatkertben az Európai Unió által nyújtott 481,2 millió forintos támogatással és 718,8 millió forint központi kormányzati támogatással 1,2 milliárd forintból valósulnak meg fejlesztések, amelyeknek részei a most átadott vizes élővilágot bemutató látványmedencék és építmények is. Korábban a projekt részeként adták át az elefántházat és az orrszarvúházat az azokhoz kapcsolódó kifutóegyüttesekkel.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 18. 14:32, csütörtök | Belföld

Átadták a 33. számú főút 2x2 sávra bővített újabb szakaszát

Elkészült a 33. számú főút újabb szakasza, ezzel Debrecentől Látóképig 2x2 sávon közlekedhetnek a járművek - hangzott el az útszakasz csütörtöki átadó ünnepségén.

2024. Április 18. 14:30, csütörtök | Belföld

A kormány szerint a vendégmunkások nem fogják kiszorítani a magyarokat a magyar munkahelyekről

A vendégmunkások nem fogják kiszorítani a magyarokat a magyar munkahelyekről - mondta a Nemzetgazdasági Minisztérium foglalkoztatáspolitikáért felelős államtitkára csütörtökön a Kossuth rádió műsorában.

2024. Április 18. 14:29, csütörtök | Belföld

Magyarországon nőtt a második legnagyobb arányban a tisztán elektromos autók értékesítése márciusban

Magyarországon nőtt a második legnagyobb arányban a tisztán elektromos autók értékesítése márciusban - közölte az Energiaügyi Minisztérium (EM) csütörtökön a Facebook oldalán közzétett bejegyzésben.

2024. Április 18. 14:27, csütörtök | Belföld

Kis és közepes vállalkozók kaphatnak teret az eMagon

Együttműködést kötött a VOSZ és az eMAG a magyar kkv-k online értékesítési csatornáinak fejlesztésére