Városlista
2024. április 24, szerda - György

Hírek

2014. December 21. 05:00, vasárnap | Életmód
Forrás: OrientPress Hírügynökség

Minden ötödik ember stresszként éli meg a karácsonyt

Minden ötödik ember stresszként éli meg a karácsonyt

Az ünnepek közeledte – habár várjuk a karácsonyt – sokak embernek stresszes időszak. A munkahelyeken az év végi hajrá, otthon a tennivalók sokasága. Ilyenkor felerősödnek a lelki problémák, de nyomasztó lehet a magány is. Minden ötödik ember számára feszültséget jelent a decemberi ünnepi időszak, s ez nagyobb arányban érinti a nőket. A pihenés, az elcsendesedés, az egymásra figyelés háttérbe szorul, helyette az elrontott sütemény, a túlzott költekezés, az utolsó pillanatra hagyott vásárlás okoz stresszt.

Nagy Ágnes szakorvos, életmódszakértő a Kossuth Rádió Napközben című műsorában hangsúlyozta: csak tudatosan lehet elérni, hogy a stressz ne telepedjen rá az ünnepi készülődésre. Nem kell feltétlenül mindenkinek tökéletesen megfelelni, mindenkit kiszolgálni, egy kis időt a háziasszonyoknak, anyáknak is szánniuk kell magukra. A szakember arról is beszélt, hogy a stressz kezelésére nem feltétlenül gyógyszert javasol, hiszen az elfogyasztott ételek, italok, a mozgás, a tánc is oldja a stresszt.

Kiemelte: a nőknek meg kell tanulniuk, hogy ne vállaljanak mindent magukra, a családban osszák fel a feladatokat. Az ünnepre történő készülődésben segítenek az illatok, az aromaolajok, de a zene is, amelyek áthangolják a szervezetet.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 24. 06:46, szerda | Életmód

Különleges holdkelte figyelhető meg az égbolton pénteken

Április 26-án különlegesen szép együttállás figyelhető meg az éjszakai égbolton, amelynek során a kelő Hold szoros közelségbe kerül az Antares csillaggal - közölte kedden a Svábhegyi Csillagvizsgáló.

2024. Április 22. 10:07, hétfő | Életmód

MME: ne vigyük haza a madárfiókákat és más állatkölyköket!

Ne vigyük haza a madárfiókákat és más állatkölyköket, őzgidákat, nyúl-, nyest- és mókuskölyköket, vadmalacokat! - kéri a Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület (MME).

2024. Április 21. 11:30, vasárnap | Életmód

Alapítása 2777. évét ünnepli Róma

Császárok, szenátorok, matrónák és gladiátorok felvonulásával ünneplik Róma 2777. születésnapját vasárnap, amelyet a legenda szerint Romulus és Remus április 21-én alapított.