Városlista
2024. április 19, péntek - Emma

Hírek

2014. November 01. 05:00, szombat | Sport
Forrás: MTI

Román-magyar - Mindkét felet szektorbezárással és pénzbírsággal sújtották

Román-magyar - Mindkét felet szektorbezárással és pénzbírsággal sújtották

Mindkét felet szektorbezárással és pénzbírsággal sújtotta az Európai Labdarúgó Szövetség (UEFA) fegyelmi bizottsága az október 11-i botrányos román-magyar Eb-selejtezőn történtek miatt.

Az UEFA honlapjának beszámolója alapján a Magyar Labdarúgó Szövetséget (MLSZ) emellett 30 ezer euróra, míg a Román Labdarúgó Szövetséget (FRF) 32 ezer euróra, azaz hozzávetőleg tíz-tízmillió forintra is megbüntette. Az MLSZ-nek ezen felül harminc napon belül meg kell térítenie azokat a károkat, amelyeket a magyar szurkolók okoztak a bukaresti Nemzeti Stadionban.
Dárdai Pál együttese legközelebb november 14-én, a Groupama Arénában látja vendégül a finn válogatottat, a Ferencváros stadionjában 2500 fővel kevesebben lehetnek majd a lelátón, ez az MLSZ honlapjának beszámolója szerint két szektort jelent.
Az MLSZ elnöksége jövő keddi ülésén határoz arról, hogy fellebbez-e a büntetés ellen, ugyanakkor - ahogy a szervezet honlapja fogalmaz - a tömeges rasszizmus (cigányozás) után a lehető legalacsonyabb büntetéssel, azaz a szektorbezárással szankcionált az UEFA.
Az 1-1-es döntetlennel zárult összecsapással kapcsolatban a románokat nézőtéri rendbontás, tűzijáték és petárda használata, illetve dobálása, valamint lézerfény alkalmazása, és rasszizmus miatt vonták felelősségre, és a testület a játékosok helytelen viselkedésével is foglalkozik, mivel öt sárga lapot gyűjtöttek be a hazai futballisták.
A magyar felet a vendégdrukkerek nézőtéri rendbontása, tűzijáték-használat és a magyar futballisták túl sok - hét - sárga lapja mellett a szurkolók rasszista megnyilvánulásaiért büntették.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 17. 17:22, szerda | Sport

Párizs 2024 - Száz nappal a rajt előtt már 150 kvótája van Magyarországnak

Már százötven kvótája van a magyar csapatnak, mely összességében közel kétszáz fős lehet

2024. Április 16. 21:49, kedd | Sport

Csak századmásodpercekre az első helytől

Gender Tamás Junior 2024. 04. 10-13. között Franciaországban, Champions of the Future (RGMMC) bajnokság keretein belül, Val d\'Argenton-ban a Circuit de karting du Val d\'Argenton-on versenyzett.

2024. Április 16. 10:14, kedd | Sport

Bronzérem az Euro Trophy-n

Beszélgetés a nem kicsit boldog Szabó Bende gokartversenyzővel az Euro Trophy után.

2024. Április 13. 06:00, szombat | Sport

Sós Csaba: Milák egyedi utat jár, de jóval előrébb tart, mint amire számítani lehetett

A szövetségi kapitány szerint Milák Kristóf egyedi utat jár be, és az úszók pénteken zárult országos bajnokságán jobban teljesített, mint amire ő számított.