Városlista
2024. április 23, kedd - Béla

Hírek

2017. Január 29. 08:44, vasárnap | Belföld
Forrás: mti

A Dal 2017 - A Kállay Saunders Band és Kanizsa Gina nyerte a második válogatót

A Dal 2017 - A Kállay Saunders Band és Kanizsa Gina nyerte a második válogatót

Azonos pontszámmal a Kállay Saunders Band és Kanizsa Gina nyerte A Dal 2017 második válogatóját szombaton. A zsűri döntésével még a Peet Project, Chase és a Mrs Columbo,

a tévénézők szavazataival Szabó Ádám jutott tovább az elődöntőbe a Dunán és a Duna World csatornán élőben közvetített show-műsorban.
A Kállay Saunders Band 17 című dala 42 pontot kapott a zsűritől és a nézőktől, akárcsak Kanizsa Gina, aki a Fall Like Raint énekelte. Negyven ponttal szintén továbbjutott a Peet Project Kill Your Moster című dala, valamint Chase Dust in the Windje, amely 39 pontot kapott.

Az ötödik helyen holtverseny alakult ki a Mrs Columbo és Szabó Ádám között 38-38 ponttal, közülük a négytagú zsűri a Mrs Columbót és a Frozen King című számot juttatta tovább. Végül Szabó Ádám is örülhetett, hiszen Together című dalát a nézők szavazatai továbbsegítették az elődöntőbe.

A Dal 2017 második válogatóján a négy zenész, énekes, dalszerző zsűritag - Zséda, Both Miklós, Frenreisz Károly és Molnár Ferenc Caramel - mellett az ötödik zsűritag a közönség volt. A nézők ingyenes mobilalkalmazás segítségével, a www.mediaklikk.hu/a-dal oldalon vagy SMS-ben szavazhattak a produkciók elhangzása alatt 1-től 10 pontig. Ezeket a pontszámokat összesítették, átlagolták és hozzáadták a négy zsűritag pontjaihoz, így jutott tovább öt dal.

Az elődöntőbe már korábban bejutott a Leander Kills, a Roma Soul, Singh Viki, a Spoon 21, Henderson Dávid és Benji.

A harmadik válogatót február 4-én rendezik, onnan is hat dal jut a két elődöntőbe, amely február 10-én és 11-én lesz. A Dal február 18-i döntőjébe nyolc produkció jut, a győztes képviseli Magyarországot az idei, 62. Eurovíziós Dalfesztiválon május 9. és 13. között az ukrán fővárosban, Kijevben.

A Dal 2017-be több mint 300 dalt neveztek, közülük az előzsűri 30-at juttatott a válogató adásokba. A Dal 2017-ről a mediaklikk.hu/adal oldalon és a műsor facebook oldalán található bővebb információ.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 12:07, kedd | Belföld

Szijjártó Péter: újabb légijárat indul nyártól Magyarország és Kína között

Újabb légijárat indul Magyarország és Kína között, idén nyártól már egy hatodik kínai nagyváros, Hszian is közvetlenül elérhető lesz Budapestről

2024. Április 23. 12:03, kedd | Belföld

Varga Mihály: az IMF is megerősítette, a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára

Az Európai Bizottság után a Nemzetközi Valutaalap (IMF) is megerősítette: a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára, jövőre az uniós rangsor élmezőnyében lehet

2024. Április 23. 06:54, kedd | Belföld

Faültetési napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet

Április 22-e, a Föld napja alkalmából Nemzeti Faültetési Napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet országos közössége.