Városlista
2024. május 6, hétfő - Ivett

Hírek

2021. Május 29. 12:05, szombat | Belföld
Forrás: mti - illusztráció: pixabay

A magyar szülőknek fontos ünnep a gyermeknap

A magyar szülőknek fontos ünnep a gyermeknap

A 18 év alatti gyermeket nevelő családok nyolcvan százaléka megünnepli a május utolsó vasárnapján tartott gyermeknapot - közölte felmérése alapján a Kopp Mária Intézet a Népesedésért és a Családokért (Kincs) pénteken.

A közlemény szerint a megkérdezettek 64 százaléka közös családi programokkal, 33 százaléka ajándékokkal, 29 százaléka pedig valamilyen szabadidős tevékenységgel ünnepli a gyereknapot. Minél fiatalabb volt a válaszadó, annál fontosabbnak tartotta, hogy megemlékezzen a gyereknapról - tették hozzá.

A kutatásban résztvevők válaszai alapján 10-ből 9 édesanya és édesapa szerint gyermekük megosztja vele az örömét, 10-ből 8 szülő szerint pedig a bánatát is. A gyerekek elsősorban az édesanyjukhoz fordulnak, és leginkább a nagycsaládos szülők érzik úgy, hogy gyermekük nyitott feléjük - írták.

A közlemény szerint a felmérésben a gyermekes válaszadók több mint negyede arról számolt be, hogy a koronavírus-járvány alatt jobb, szorosabb lett gyermekével a kapcsolata, kétharmaduknak pedig ugyanolyan maradt.

A szülők 70 százaléka ismeri gyermeke barátait, kétharmaduk pedig rendszeresen szervez családi programokat - ismertették a kutatás alapján.

A felmérés kitért a nyári táborozásra is: a válaszadók 38 százaléka azt nyilatkozta, hogy gyermekét táborba küldi a nyári szünet alatt. A táborok a nagycsaládosoknál voltak a legnépszerűbbek: 53 százalékuk szeretné, ha gyermekei táboroznának idén - olvasható a közleményben.

Az országos reprezentatív kutatás ezer felnőtt telefonos megkérdezésével készült május 20. és 23. között.

Címkék: gyereknap, szülő

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 06. 12:44, hétfő | Belföld

Nagy Márton szerint Magyarország képes meghatározó szereplővé válni az űripar területén

Magyarországot gazdasági ökoszisztémája, infrastruktúrája és szellemi tőkéje egyaránt alkalmassá teszi arra, hogy meghatározó szereplővé váljon az űripar területén

2024. Május 06. 07:49, hétfő | Belföld

Vonat elé hajtott egy kamion Baján

Személyvonat elé hajtott egy kamion hétfő reggel Baja térségében, az 55-ös főút 106-os és 107-es kilométere közötti vasúti átjáróban;

2024. Május 05. 06:00, vasárnap | Belföld

Az ötös lottó nyerőszámai és nyereményei

A Szerencsejáték Zrt. tájékoztatása szerint a 18. héten megtartott ötös lottó és Joker számsorsoláson a következő számokat húzták ki:

2024. Május 04. 06:00, szombat | Belföld

Szijjártó Péter szerint az elmúlt években a magyar külpolitika mindig a jó válaszokat találta meg

Az elmúlt évek súlyos kihívásai során a magyar külpolitika mindig a jó válaszokat találta meg, eközben Brüsszel kudarcot vallott a válságokra történő reagálás során