Városlista
2024. április 19, péntek - Emma

Hírek

2022. December 19. 08:39, hétfő | Belföld
Forrás: Ügyészség

Bemutatott a sértett a vádlottnak, aki veréssel vett elégtételt

Bemutatott a sértett a vádlottnak, aki veréssel vett elégtételt

A Kiskunhalasi Járási Ügyészség súlyos testi sértés bűntettének kísérlete miatt vádat emelt egy fiatal férfival szemben, aki haragosát a nyílt utcán több alkalommal ököllel megütötte, földre kerülése után pedig meg is rúgta.

A két férfi között a vita azért alakult ki, mert a sértett bemutatott a vádlottnak.

A vádirat szerint a helybéli férfi – az ügy vádlottja – 2022. január 20. napján, a kora esti órákban az általa vezetett gépkocsival éppen akkor indult el egy kiskunhalasi dohánybolt előtti parkolóból, amikor a sértett gyalogosan megérkezett oda. A köztük lévő haragos viszony miatt a sértett bemutatott a vádlottnak, akit ezt feldühített, ezért azonnal visszatolatott a parkolóba és kiszállt a gépjárművéből.

A két férfi összeszólalkozott, majd a vádlott ököllel megütötte a sértettet, aki ettől a földre esett. Ezt kihasználva az elkövető további öt alkalommal ököllel megütötte és kétszer meg is rúgta a sértettet, aki a kezeit feltartva, összegörnyedve próbálta kivédeni a fejét célzó ütéseket, de azok közül több így is eltalálta.

A sértettnek a bántalmazás következtében a jobb szemének környékén – 8 napon belül gyógyuló – repesztett sérülései lettek. Sikeres védekezése nélkül azonban, a nagy erejű ütésektől, súlyos sérülése, így orr-, vagy arccsonttörése is lehetett volna.

Az ügyészség a férfit súlyos testi sértés bűntettének kísérletével vádolja és ezért vele szemben büntetővégzés hozatalára irányuló eljárásban – tárgyalás mellőzésével – pénzbüntetés kiszabását indítványozta. A férfi bűnösségéről a Kiskunhalasi Járásbíróság fog dönteni.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 18. 14:32, csütörtök | Belföld

Átadták a 33. számú főút 2x2 sávra bővített újabb szakaszát

Elkészült a 33. számú főút újabb szakasza, ezzel Debrecentől Látóképig 2x2 sávon közlekedhetnek a járművek - hangzott el az útszakasz csütörtöki átadó ünnepségén.

2024. Április 18. 14:30, csütörtök | Belföld

A kormány szerint a vendégmunkások nem fogják kiszorítani a magyarokat a magyar munkahelyekről

A vendégmunkások nem fogják kiszorítani a magyarokat a magyar munkahelyekről - mondta a Nemzetgazdasági Minisztérium foglalkoztatáspolitikáért felelős államtitkára csütörtökön a Kossuth rádió műsorában.

2024. Április 18. 14:29, csütörtök | Belföld

Magyarországon nőtt a második legnagyobb arányban a tisztán elektromos autók értékesítése márciusban

Magyarországon nőtt a második legnagyobb arányban a tisztán elektromos autók értékesítése márciusban - közölte az Energiaügyi Minisztérium (EM) csütörtökön a Facebook oldalán közzétett bejegyzésben.

2024. Április 18. 14:27, csütörtök | Belföld

Kis és közepes vállalkozók kaphatnak teret az eMagon

Együttműködést kötött a VOSZ és az eMAG a magyar kkv-k online értékesítési csatornáinak fejlesztésére