Városlista
2024. június 14, péntek - Vazul

Hírek

2020. Július 25. 05:07, szombat | Kék hírek
Forrás: mti - illusztráció: pixabay

Elrendelték az intézeti lakótársát megkéselő asszony kényszergyógykezelését

Elrendelték az intézeti lakótársát megkéselő asszony kényszergyógykezelését

Felmentette az emberölés bűntette kísérletének vádja alól, ugyanakkor elrendelte a kényszergyógykezelését a Nyíregyházi Törvényszék annak az asszonynak,

aki 2019-ben egy ápoló-gondozó otthonban késsel nyakon szúrta egyik lakótársát - közölte a törvényszék sajtószóvivője az MTI-vel pénteken. Az ítélet jogerős.
Resán Dalma közleményében azt írta, a tényállás szerint a 43 éves asszony fiatal felnőtt korától pszichiátriai betegségben szenved, emiatt 2010-től egy vidéki ápoló-gondozó otthonban élt. Ott ismerkedett meg a szintén az otthonban lakó férfival és annak barátnőjével; utóbbi halálakor a vádlott a férfit hibáztatta, ezért megromlott a kapcsolatuk.

A nő 2019. augusztus 22-én ingerülten kezdett viselkedni, kötekedett az otthonban lakókkal és ápolókkal, majd este bement a férfi szobájába és egy konyhakéssel kétszer nyakon szúrta - ismertette a szóvivő. A megkéselt férfi nyolc napon túl gyógyuló sérüléseket szenvedett.

A bíróság a beszerzett szakvélemény alapján megállapította, hogy a vádlott kóros elmeállapota miatt nem büntethető, ezért felmentette az emberölés bűntette kísérletének vádja alól, egyben elrendelte az asszony határozatlan ideig tartó kényszergyógykezelését.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Június 12. 12:39, szerda | Kék hírek

A NAV csaknem 3000 hamis alkatrészt és autódiagnosztikai eszközt szűrt ki a piacról tavaly

Csaknem 3000 hamis autóalkatrészt, autódiagnosztikai eszközt és szoftvert szűrt ki a piacról tavaly a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) a Járműipari Forgalmazók Szellemi Tulajdonvédelmi Szakmai Egyesületének (JAF) szakmai támogatásával.

2024. Június 07. 07:16, péntek | Kék hírek

Hármas gyilkosság történt Szerbiában

Hármas gyilkosság történt csütörtökön a kelet-szerbiai Knjazevacon, ahol egy 22 éves férfi meggyilkolta az apját, a nagyanyját és a nagyapját - közölte Ivica Dacic belügyminiszter.

2024. Június 06. 09:24, csütörtök | Kék hírek

Büntetőeljárás indult a vízbe fulladt 5 éves kisfiú ügyében

A rendőrség közigazgatási és büntetőeljárást is indított a szerdán délelőtt Hajdúszováton megfulladt 5 éves kisfiú halálesete pontos körülményeinek tisztázásáért

2024. Június 04. 14:05, kedd | Kék hírek

Bűnügyi felügyelet alá helyezték Gyárfás Tamást

A másodfokon eljáró Fővárosi Ítélőtábla az elsőfokú bíróság döntését megváltoztatva elrendelte Gyárfás Tamás elsőrendű vádlott bűnügyi felügyeletét a Fenyő János médiavállalkozó megöletése miatt indult ügyben kedden.