Városlista
2024. április 27, szombat - Zita

Hírek

2012. Július 06. 05:00, péntek | Belföld
Forrás: MTI

Horn Gyula-ösztöndíjat alapított az MSZP

Horn Gyula-ösztöndíjat alapított az MSZP

Horn Gyula-ösztöndíjat és gyakornoki programot alapítottak a szocialisták - közölte az MSZP az MTI-vel, idézve Mesterházy Attila bejelentését, amelyet a volt kormányfő 80. születésnapja alkalmából tartott csütörtöki ünnepségen tett a pártelnök.

A Táncsics Alapítvány és Suchman Tamás - aki a Horn-kormányban privatizációért felelős tárca nélküli, majd rövid ideig ipari miniszter volt - által szervezett rendezvényen Mesterházy Attila mellett beszédet mondott Kósáné Kovács Magda volt európai parlamenti (EP) képviselő, egykori munkaügyi miniszter, Kovács László volt pártelnök, Földes György, a Politikatörténeti Intézet vezetője és Tóth József, a XIII. kerület szocialista polgármestere.
Üzenetet küldött továbbá Martin Schulz, az EP elnöke, s videoüzenetben méltatta Horn Gyula nemzetközi érdemeit mások mellett Helmut Schmidt volt német kancellár, Helmut Kohl egykori nyugatnémet kancellár, valamint osztrák és német külügyminiszterek is; az ünnepséget Horn Gyula lánya, Anna szavai zárták - írta közleményében a szocialista párt.
A volt miniszterelnök egészségi állapota miatt nem tudott részt venni a budapesti Villányi úti konferenciaközpontban tartott ünnepségen.

Címkék: Pártok-MSZP

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 27. 06:00, szombat | Belföld

Mentőautó ütközött Budapesten, többen megsérültek

Mentőautó ütközött össze egy személyautóval Budapesten a Nagykörúton, a Király utcánál péntek este, a karambolban többen megsérültek.

2024. Április 27. 06:00, szombat | Belföld

Működő gyermekvédelem létrehozását követelte demonstráción Magyar Péter

Működő, a gyermekeket valóban védő gyermekvédelmi rendszer kialakítását követelte Magyar Péter, a volt igazságügyi miniszter volt férje a Belügyminisztérium épülete előtt megtartott demonstráción, pénteken Budapesten.

2024. Április 27. 06:00, szombat | Belföld

Ásványolaj szövetség: a középmezőnyben vannak a magyarországi üzemanyagárak a környező országok között

Európai uniós összehasonlításban a magyarországi benzinárak a 18., a dízelárak a 12. helyen állnak, a környező hat országgal összehasonlítva pedig továbbra is a középmezőnyben van Magyarország

2024. Április 27. 06:00, szombat | Belföld

Szalay-Bobrovniczky Kristóf: azért erősítjük a honvédséget, mert békét akarunk

Azért erősítjük a honvédséget, mert békét akarunk, van mit megvédenünk: van családunk, hazánk, otthonunk, nemzetünk