Városlista
2024. április 25, csütörtök - Márk

Hírek

2022. Február 22. 08:01, kedd | Bulvár
Forrás: mti - illusztráció: pixabay

Jövő év elején kerülhet a mozikba Gauder Áron új animációs filmje

Jövő év elején kerülhet a mozikba Gauder Áron új animációs filmje

Félidejéhez érkezett Gauder Áron Minden a rokonom című alkotásának a gyártása, a magyar animációs film várhatóan jövő év elején kerül a mozikba.

A Nemzeti Filmintézet hétfői tájékoztatása szerint a kézzel rajzolt animáció az indián teremtéstörténetet meséli el. A történetben a jelen és a múlt összekapcsolódik: a napjainkban játszódó jelenetekben olajvezetékek lefektetése ellen küzdenek az otthonukat féltő őslakos indiánok. A szülőföldjük megtartásáért békés harcukat vívó nép vezetője meséli el az ősi mítoszt, amely új nézőpontból mutatja meg a sorsára váró törzs helyzetét és útmutatóul szolgál.

A filmben megjelenített teremtésmítosz mágikus világa a múltat hívja segítségül a jelen megértésére, a történet pedig rávilágít, hogy az összes élőlény az ember rokona, együtt, harmóniában kell élnünk a bolygón - olvasható a közleményben.

Az indiánok gazdag kultúrájának még vannak felfedezetlen kincsei, amelyeket érdemes megmutatni az embereknek. Ezek közül dolgozunk most fel egy történetet - idézi a tájékoztató Gauder Áron rendezőt, aki a Nyócker! című filmjéért több rangos elismerést is kapott, köztük az Annecy-i Nemzetközi Animációs Filmfesztivál fődíját.

"A Minden a rokonom nem pusztán egy eddig sosem hallott teremtéstörténet, hanem a sokszínűség és a fenntarthatóság megőrzése kapcsán mindannyiunkat érintő kérdésekhez ad kapaszkodót az indiánok fantasztikus tudásán és bölcsességén keresztül. A földünk maga a paradicsom, amit lassan tönkre teszünk, ha ezt megértjük, együtt még megmenthetjük" - hangsúlyozta a rendező.

A Bereményi Géza és Gauder Áron forgatókönyvéből készülő film producere Temple Réka. A Cinemon Entertainment gyártásában, a Nemzeti Filmintézet támogatásával készülő animáció a tervek szerint jövő év elején kerül a mozikba.

Címkék: film, gauder áron, mozi

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 25. 06:00, csütörtök | Bulvár

Elszabadult katonalovak okoztak sérüléseket és károkat Londonban

Elszabadult katonalovak okoztak személyi sérüléseket és jelentős anyagi károkat szerdán London belvárosában. Három sérült katonát és egy civilt kórházba kellett szállítani.

2024. Április 23. 06:43, kedd | Bulvár

A szicíliai maffiavezér álnéven udvarolt nőknek a közösségi oldalakon

Agglegény orvosként regisztrálta magát, és nőkkel keresett kapcsolatot a legnagyobb közösségi oldalakon Mattia Messina Denaro, a Cosa Nostra szicíliai maffiaszervezet volt vezetője - hozták nyilvánosságra a hatóságok hétfőn.

2024. Április 21. 11:26, vasárnap | Bulvár

Médiakutató: korszakalkotó a Delta mesterséges intelligenciával alkotott műsorvezetőjének megjelenése

Korszakalkotónak nevezte a köztelevízió Delta című műsora mesterséges intelligenciával alkotott szereplőjének felbukkanását Szűts Zoltán médiakutató az M1 aktuális csatorna Ma reggel című műsorában vasárnap.

2024. Április 20. 09:47, szombat | Bulvár

Kizuhant egy hároméves kisgyermek egy emeletes ház ablakából Csepelen

Kizuhant egy hároméves kisgyermek egy emeletes ház ablakából a főváros XXI. kerületében, Csepelen, a Kossuth Lajos utcában pénteken. A gyermeket a mentők kórházba vitték.