Városlista
2024. május 8, szerda - Mihály

Hírek

2014. Szeptember 15. 07:10, hétfő | Belföld
Forrás: MTI

Késő délutántól, estétől mérséklődhet az intenzív esőzés

Késő délutántól, estétől mérséklődhet az intenzív esőzés

Tizenhat megyében és a fővárosban továbbra is figyelmeztetések vannak érvényben a várható jelentős mennyiségű csapadék, valamint a felhőszakadás veszélye miatt. Késő délutántól, estétől mérséklődhet az intenzív esőzés.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat hétfőn az MTI-hez eljuttatott veszélyjelzése szerint a nap folyamán várható jelentős mennyiségű csapadék miatt Bács-Kiskun, Békés, Csongrád, Heves, Jász-Nagykun-Szolnok, Komárom-Esztergom, Nógrád és Pest megyére, valamint Budapestre adtak ki elsőfokú figyelmeztetést. Ezeken a területeken 24 óra alatt több mint 20 milliméternyi eső hullhat.
Az érintett tizenhat megyében a felhőszakadás veszélye miatt is elsőfokú figyelmeztetés van érvényben. Baranya, Bács-Kiskun, Békés, Borsod-Abaúj-Zemplén, Csongrád, Fejér,Hajdú-Bihar, Heves, Jász-Nagykun-Szolnok, Komárom-Esztergom, Nógrád, Somogy, Tolna, Veszprém, Zala és Pest megyében, tovább a fővárosban arra is készülni kell, hogy az intenzív záporokból, zivatarokból rövid idő alatt is 25-30 millimétert meghaladó csapadék hullhat.
Az előrejelzés szerint északkeleten némi napsütés is lehet, de az ország többi területén többfelé valószínű eső, zápor, néhol zivatar is előfordul. Késő délutántól, estétől mérséklődik határozottabban az esőzés. A szél csak zivatar idején erősödik meg. A legmagasabb hőmérséklet többnyire 17-23 Celsius-fok között alakul, északkeleten lehet néhány fokkal melegebb idő. Késő estére 14-20 fok közé hűl le a levegő.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 08. 07:45, szerda | Belföld

OH: nem volt hibás a matematikaérettségi feladatlapja

Nem tartalmazott hibát a matematikaérettségi feladatlapja - tájékoztatta az Oktatási Hivatal (OH) kedden az MTI-t.

2024. Május 08. 07:42, szerda | Belföld

Útinform: forgalomkorlátozások lesznek a Tour de Hongrie kerékpáros körverseny miatt

Forgalomkorlátozásokra kell számítani a Tour de Hongrie kerékpáros körverseny miatt, amely szerdán 12.50 órakor Karcagról indul, és az első napon Hajdú-Bihar és Jász-Nagykun-Szolnok vármegyét érinti

2024. Május 08. 07:41, szerda | Belföld

Hamarosan indul a területvédelmi tartalékosok toborzása!

A területvédelmi tartalékos rendszer keretét teljessé tettük, a következő feladatunk az építkezés, nemsokára nagyszabású toborzásba kezdünk

2024. Május 08. 06:00, szerda | Belföld

Szalay-Bobrovniczky Kristóf: akik a NATO-t háborúba akarják vonni, azok világháborút akarnak kirobbantani

Akik a NATO-t háborúba akarják vonni, azok világháborút akarnak kirobbantani - mondta Szalay-Bobrovniczky Kristóf honvédelmi miniszter kedden Budapesten, a Magyar Atlanti Tanács (MAT) konferenciáján.