Városlista
2024. június 18, kedd - Levente

Hírek

2011. Szeptember 14. 14:13, szerda | Külföld
Forrás: OrientPress

Két nagy francia bankot vágott meg a Moody's

Két nagy francia bankot vágott meg a Moody's

Bekövetkezett az, amire a piacok számítottak, ma reggel a Moody’s egy fokozattal rontotta a francia Crédit Agricole bankcsoport adósminőségi osztályzatát.

Szintén egy fokozattal 'vágta meg a Société Générale adósbesorolását. A hír nem jó olvasat a globális és regionális bankszektorra nézve sem, illetve a cseh Komercni bank számára is negatívum – írják az Equilor elemzői. A kilátás negatív, ami a további leminősítés veszélyét rejti. A BNP Paribas besorolását egyelőre nem változtatta meg a Moody’s, de továbbra is figyelőlistán tartja.

A hitelminősítő június közepén már kifejezte aggodalmait a francia bankok kitettségét illetően.A feltehetően legnagyobb görög kötvénykitettséggel rendelkező francia bankok papírjai folyamatos nyomás alatt vannak, a felerősödött pánikhangulatban egyre többen menekülnek e részvényekből. Az árfolyamesésnek egyelőre leginkább az a tény vet gátat, hogy nem lehet shortolni a francia bankpapírokat, amely elég borús kilátásokra ad okot. A francia jegybank elnök szerint a francia bankoknak nincs szükségük tőkebevonásra a mostani kockázatok kezeléséhez, de állandóan növelniük kell tőkefedezetüket azért, hogy 'a csúcson' maradjanak. Azt mondta, hogy a francia bankokat nem fenyegeti veszteség Görögország miatt.

OrientPress Hírügynökség

Ezek érdekelhetnek még

2024. Június 17. 13:07, hétfő | Külföld

Lőszerrobbanás egy csehországi katonai kiképző központban, sérültek

Lőszerrobbanás történt hétfő délelőtt Csehországban, az Olmütz (Olomouc) melletti Libavá katonai kiképző központ területén, többen megsérültek - jelentette a cseh hadsereg az X közösségi hálózaton.

2024. Június 14. 07:26, péntek | Külföld

Jens Stoltenberg: a NATO-nak hosszú távú támogatást kell biztosítania Kijevnek

Az észak-atlanti szövetségnek kiszámíthatóságot kell biztosítania Kijev számára azzal, hogy azonnali és hosszútávú támogatás mellett kötelezi el magát úgy a katonai, mint a pénzügyi támogatás terén

2024. Június 12. 09:14, szerda | Külföld

Putyin: Moszkva üdvözli Ankara érdeklődését a BRICS iránt

Oroszország üdvözli Törökország érdeklődését a BRICS munkája iránt, és támogatni fogja Ankara törekvését a közös feladatok megoldására

2024. Június 07. 07:14, péntek | Külföld

Macron: Franciaország vadászrepülőket ad át Ukrajnának

Franciaország Mirage 2000-5 típusú vadászrepülőket szállít Ukrajnának, hogy támogassa az Oroszország elleni háborúban - jelentette be Emmanuel Macron francia elnök csütörtök este.