Városlista
2024. szeptember 21, szombat - Máté

Hírek

2022. December 03. 06:00, szombat | Belföld
Forrás: mti

Korrupcióval gyanúsítanak egy kormánytisztviselőt

Korrupcióval gyanúsítanak egy kormánytisztviselőt

Közlekedési ellenőrzéssel összefüggő korrupció miatt gyanúsítottként hallgatott ki a nyomozó ügyészség egy kormánytisztviselőt - tudatta a Központi Nyomozó Ügyészség (KNYF) közleményben pénteken az MTI-vel.

A rendelkezésre álló adatok szerint csütörtök reggel az egyik megyei Kormányhivatal Közlekedésfelügyeleti Főosztályán dolgozó kormánytisztviselő ellenőrzés alá vont egy szabálytalanul fuvarozó tehergépkocsit.

Az intézkedés a teherautóhoz, illetve a rakományhoz kapcsolódó szabálytalanságokat tárt fel, többek között lejárt a sofőr gépjárművezetői képesítési igazolványa, elmulasztotta a szállítmányt ponyvával letakarni és a jármű műszaki állapota, például a fék sem volt megfelelő.

A megalapozott gyanú lényege szerint miután a kormánytisztviselő észlelte a hibákat, elhatározta, hogy jogtalan előnyt kér azért, hogy ne bírságoljon. A feltárt hiányosságok miatt több millió forintos bírságot helyezett kilátásba, ugyanakkor közölte, hogy nem kíván jegyzőkönyvet felvenni. Az ellenőrzés alá vont személy azon kérdésére, hogy mi a megoldás, a kormánytisztviselő azt felelte: "önre bízom".

A sofőr a kormánytisztviselő fellépése nyomán annak érdekében, hogy ne kelljen bírságot fizetni, átadott 100 ezer forint kenőpénzt, amit a kormánytisztviselő azonnal eltett, majd intézkedés nélkül távozott.

A Budapesti Regionális Nyomozó Ügyészség előnyért hivatali kötelességét megszegve elkövetett hivatali vesztegetés elfogadása miatt nyomozást indított, és egy nap múlva gyanúsítottként hallgatta ki a 40 éves férfit. A gyanúsított nem ismerte el a bűncselekmény elkövetését - közölte a KNYF.

Címkék: korrupció

Ezek érdekelhetnek még

2024. Szeptember 20. 07:49, péntek | Belföld

Indul a Mindannyiunké a tér rajz-, fotó- és kreatív pályázat

2024. Szeptember 20. 07:45, péntek | Belföld

Magyarország mentességet kér az uniós menekültügyi és migrációs szabályok alkalmazása alól

Mentességet kérünk az uniós menekültügyi és migrációs szabályok alkalmazása alól, mert azzal Brüsszel Magyarországot is bevándorlóországgá tenné

2024. Szeptember 20. 07:42, péntek | Belföld

Orbán Viktor: növelni kellett az árvízvédelmi készültség alá vont területek hosszát

Az ország a helyzet komolysága ellenére is biztonságban van, sem eszközben, sem élőerőhiányban nem szenved az árvíz elleni védekezésben - jelentette ki a miniszterelnök sajtótájékoztatón csütörtökön Budapesten.

2024. Szeptember 20. 07:41, péntek | Belföld

Árvíz - OVF-szóvivő: mindenütt megfeszített munka folyik

Mindenütt megfeszített munka folyik a Duna mentén, a Szigetközben már az árvízi jelenségeket figyelik a vízügyes szakemberek, a Dunakanyarban pedig gyakorlatilag befejezik a homokzsákos erősítéseket