Városlista
2024. május 6, hétfő - Ivett

Hírek

2020. Február 21. 05:02, péntek | Belföld
Forrás: mti

Melegszik az idő a hétvégén

Melegszik az idő a hétvégén

Pénteken még egy hidegfront hatására sokfelé lesz viharos szél, de aztán melegszik az idő a hétvégén - derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzéséből, amelyet csütörtökön juttattak el az MTI-hez.

Pénteken a nap első felében jobbára erősen felhős vagy borult lesz az ég délnyugaton néhol, másutt többfelé esővel, az északkeleti vidékeken havas eső, hó is valószínű.

Délután a csapadék egyre inkább a keleti megyékre koncentrálódik, és előbb a Dunántúlon, estétől a középső, majd a keleti tájakon is csökken a felhőzet, a legtöbb helyen kiderül az ég. Emellett a szél sokfelé megerősödik, főleg az északi és középső részeken viharossá fokozódik.

A szél veszélye miatt pénteken Budapestre, Pest, Bács-Kiskun, Fejér, Győr-Moson-Sopron, Heves, Jász-Nagykun-Szolnok, Komárom-Esztergom, Nógrád, Tolna, Vas és Veszprém megyére adtak ki elsőfokú figyelmeztetést. A legalacsonyabb hőmérséklet mínusz 4 és plusz 3 fok között alakul, a Dunántúlon lesz az enyhébb idő. A legmagasabb hőmérséklet az ország északkeleti harmadán 2 és 6, másutt többnyire 7 és 12 fok között valószínű.

Szombaton napsütésre kell készülni, csapadék nem várható. A szél megélénkül, kis területen meg is erősödik. A minimumhőmérséklet mínusz 6 és 0, a maximumhőmérséklet 7-13 fok között alakul, nyugaton lesz a melegebb, északkeleten a hűvösebb.

Vasárnap többnyire erősen felhős, vagy borult idő várható. Délnyugaton estig nem valószínű csapadék, onnan észak, északkelet felé haladva ugyanakkor fokozatosan növekszik az eső, záporeső esélye. A szél többfelé erős, néhol viharos lesz. A leghidegebb órákban 1-7 fok lesz. Napközben 10-16 fokig melegszik az idő - olvasható az előrejelzésben.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 06. 12:44, hétfő | Belföld

Nagy Márton szerint Magyarország képes meghatározó szereplővé válni az űripar területén

Magyarországot gazdasági ökoszisztémája, infrastruktúrája és szellemi tőkéje egyaránt alkalmassá teszi arra, hogy meghatározó szereplővé váljon az űripar területén

2024. Május 06. 07:49, hétfő | Belföld

Vonat elé hajtott egy kamion Baján

Személyvonat elé hajtott egy kamion hétfő reggel Baja térségében, az 55-ös főút 106-os és 107-es kilométere közötti vasúti átjáróban;

2024. Május 05. 06:00, vasárnap | Belföld

Az ötös lottó nyerőszámai és nyereményei

A Szerencsejáték Zrt. tájékoztatása szerint a 18. héten megtartott ötös lottó és Joker számsorsoláson a következő számokat húzták ki:

2024. Május 04. 06:00, szombat | Belföld

Szijjártó Péter szerint az elmúlt években a magyar külpolitika mindig a jó válaszokat találta meg

Az elmúlt évek súlyos kihívásai során a magyar külpolitika mindig a jó válaszokat találta meg, eközben Brüsszel kudarcot vallott a válságokra történő reagálás során