Városlista
2024. május 6, hétfő - Ivett

Hírek

2022. Augusztus 19. 11:02, péntek | Belföld
Forrás: mti/illusztráció: pixabay

Nyomozás indult a pécsi bozóttűz ügyében, három ház leégett

Nyomozás indult a pécsi bozóttűz ügyében, három ház leégett

Három ház teljesen leégett és több további épület is károsodott abban a tűzben, amely Pécs nyugati külvárosában, a Mecsekoldalban lévő kiskerteknél ütött ki csütörtök délután.

A rendőrség gondatlanságból elkövetett közveszély-okozás miatt indított nyomozást az ügyben.

Horváth Nikolett Csilla, a Baranya Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője az MTI érdeklődésére azt közölte: pinceépületek, hétvégi házak és lakóházak - összesen tíznél is több épület - károsodott a tűzben.

A tűzoltóknak már sikerült lehatárolniuk a lángokat annyira, hogy azok további ingatlanokat ne veszélyeztethessenek - tette hozzá.

Elmondta, három ház égett le teljesen és több gázpalack felrobbant, sérültről nem érkezett hír.

Még csaknem százhúsz baranyai, somogyi és tolnai tűzoltó dolgozik a lángok megfékezésén a kiskertekkel szomszédos erdőben, és mintegy negyven katasztrófavédelmi gépjármű van szolgálatban a helyszínen.

A szóvivő hangsúlyozta: a tűz a lombkoronaszintet nem érinti.

Csetényi Éva, a Baranya Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóreferense az MTI kérdésére azt mondta: a rendőrség ismeretlen személy ellen indított nyomozást gondatlanságból elkövetett közveszély-okozás miatt. Hozzáfűzte, megkezdték egy férfi előállítását, de a kihallgatása még nem történhetett meg, mert őt jelenleg füstmérgezéssel kórházban kezelik.

Címkék: Mecsek, pécs, tűz, tűzoltó

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 06. 12:44, hétfő | Belföld

Nagy Márton szerint Magyarország képes meghatározó szereplővé válni az űripar területén

Magyarországot gazdasági ökoszisztémája, infrastruktúrája és szellemi tőkéje egyaránt alkalmassá teszi arra, hogy meghatározó szereplővé váljon az űripar területén

2024. Május 06. 07:49, hétfő | Belföld

Vonat elé hajtott egy kamion Baján

Személyvonat elé hajtott egy kamion hétfő reggel Baja térségében, az 55-ös főút 106-os és 107-es kilométere közötti vasúti átjáróban;

2024. Május 05. 06:00, vasárnap | Belföld

Az ötös lottó nyerőszámai és nyereményei

A Szerencsejáték Zrt. tájékoztatása szerint a 18. héten megtartott ötös lottó és Joker számsorsoláson a következő számokat húzták ki:

2024. Május 04. 06:00, szombat | Belföld

Szijjártó Péter szerint az elmúlt években a magyar külpolitika mindig a jó válaszokat találta meg

Az elmúlt évek súlyos kihívásai során a magyar külpolitika mindig a jó válaszokat találta meg, eközben Brüsszel kudarcot vallott a válságokra történő reagálás során