Városlista
2024. május 6, hétfő - Ivett

Hírek

2022. Október 17. 06:00, hétfő | Belföld
Forrás: Ügyészség

Rászólt az eladó a rablóra, hogy a kisebb kiszerelésű bort lophatja csak el

Rászólt az eladó a rablóra, hogy a kisebb kiszerelésű bort lophatja csak el

Az Egri Járási Ügyészség bíróság elé állította azt az ötvenes éveiben járó férfit, aki szerdán egy 26 centiméteres késsel a kezében rabolt el egy palack bort egy Heves megyei dohányboltból.

A tettes a bűncselekmény elkövetése után nem sokkal rendőrkézre került, a kihallgatását követően őrizetbe vették, majd az ügyészség a tegnapi napon soron kívül bíróság elé állította.

A vád szerint a gyanúsított kora délután ment be az üzletbe, ahol megvárta, amíg az előtte álló vevő távozik, majd a pult mögé lavírozta magát és ott a műanyag nyelű konyhakését előkapva rátámadt a meglepett eladóra. A nála jóval fiatalabb sértettnek rövid tusakodás után sikerült elhárítania a támadást, de az erőszaknak csak akkor lett vége, amikor megígérte a férfinak, hogy elvihet egy üveg bort, ha nem bántja őt. Erre a rabló nyomban magához vett egy kétliteres borospalackot a polcról, ám a megtámadott eladó rákiáltott, hogy ő csupán egy literes flaskára gondolt, a két liter szerinte már túlzás lenne.

A terhelt erre kicserélte a bort egy kisebb kiszerelésűre, majd azzal a kezében elhagyta a tetthelyet.

Az ügyészség felfegyverkezve elkövetett rablás bűntettével vádolta az elkövetőt, akivel szemben a törvényi 5 éves minimumot meghaladó tartamú szabadságvesztés büntetés kiszabására tett indítványt a tárgyaláson. A bíróság egyetértett a végrehajtandó szabadságvesztésre tett indítvánnyal, de annak mértékét csupán három és fél évben határozta meg, ezért az ügyész súlyosításért jelentett be fellebbezést a tárgyalás végén. A vádlott és védője ugyanakkor enyhítésért fellebbezett, így az ügyben majd az Egri Törvényszék hoz jogerős döntést.

A videón a biztonsági kamera felvételének a közvetlen támadás utáni részlete látható.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 06. 12:44, hétfő | Belföld

Nagy Márton szerint Magyarország képes meghatározó szereplővé válni az űripar területén

Magyarországot gazdasági ökoszisztémája, infrastruktúrája és szellemi tőkéje egyaránt alkalmassá teszi arra, hogy meghatározó szereplővé váljon az űripar területén

2024. Május 06. 07:49, hétfő | Belföld

Vonat elé hajtott egy kamion Baján

Személyvonat elé hajtott egy kamion hétfő reggel Baja térségében, az 55-ös főút 106-os és 107-es kilométere közötti vasúti átjáróban;

2024. Május 05. 06:00, vasárnap | Belföld

Az ötös lottó nyerőszámai és nyereményei

A Szerencsejáték Zrt. tájékoztatása szerint a 18. héten megtartott ötös lottó és Joker számsorsoláson a következő számokat húzták ki:

2024. Május 04. 06:00, szombat | Belföld

A Fidesz és a KDNP összes vezető politikusa az országot járja majd a következő hetekben

Megkezdjük a valaha volt legnagyobb, legerősebb európai parlamenti kampány második szakaszát, a Fidesz és a KDNP összes vezető politikusa az országot járja majd a következő hetekben