Városlista
2025. május 31, szombat - Angéla

Hírek

2011. Augusztus 23. 07:17, kedd | Belföld
Forrás: PReport

Több egészséges pékáru kerülhet a polcokra - terjeszkedik a magyar tulajdonú PrímaPék Finompékáru Kft.

A közel 500 milliós beruházásból épülő sütőüzem új munkahelyeket teremt a fővárosban és Budakalászon.

A mai nappal már a belső munkálatokat kezdi meg a kivitelező az Omszki-tó mellett épülő 4000 m2-es ingatlanon, amit várhatóan októberben adnak át. Ezzel újabb magyar sikersztori van kibontakozóban, mivel az egészséges pékáruk gyártását célul tűző PrímaPék FinompékáruKft. az új üzem nagyobb kapacitásának köszönhetően új üzletek nyitásával hosszabb távon is munkahelyeket teremthet a Közép-magyarországi régióban.

 

A teljesen hazai tulajdonú PrímaPék FinompékáruKft. hagyományos alapanyagokból készülő termékei annyira sikeresek, hogy a cég eljutott addig a pontig, amikor már nem tudott eleget gyártani belőlük, ráadásul termékeiket a főváros különböző pontjain készítették. „A cég növekedése így most új lendületet kap, mivel mindent egy helyen, nagyobb mennyiségben készíthet, a hagyományos kovászos parasztkenyértől a kakaós csigáig” – mondta a beruházásról Tóth János, a Príma Pék FinompékáruKft. cégvezetője. A 100 millió forintos uniós támogatással épülő új üzemnek köszönhetően a vállalkozás komoly üzleti növekedésbe kezdhet. A beruházás nemcsak mintegy 30-40 új munkahelyet hoz létre a Príma Péknél, de az árbevétel jelentős emelkedését is várják tőle. Az új sütőüzem a XXI. század technológiáját képviseli: a PrímaPék hagyományos receptjeivel, egészséges hozzávalókkal, de a legmodernebb német olasz és magyar gépekkel, berendezésekkel fog termelni. A létesítményt Fritsch tésztakészítő gyártósorral, MIWE kemencével és Real Forni gőzcsöves kemencével látják el, és az MBT silórendszerét használják a liszt tárolására.

A jövőre 20 éves Príma Pék Kft az első hazai pék-üzlethálózat volt a 90-es években. A vállalat 100%-os magyar tulajdonbanvan: a tulajdonosok és a pékmesterek komoly elhivatottsággal állnak a saját fejlesztésű, titkos receptek folyamatos tökéletesítéséhez, a hagyományos megoldások, egészséges alapanyagok használatához. Így a cégnél olyan süteményeket, kenyereket sütnek, amelyekben kerülik az adalékanyagokat, törekszenek a bio- illetve teljes kiőrlésű gabonák használatára. A cég legújabb fejlesztésű termékei a természetes anyagokból készült, de kalóriaszegény péksütemények, amelyek közelmúltbeli bemutatásuk óta különösen kiemelkedő piaci sikereket hoztak a cégnek.

Címkék: beruházás

Ezek érdekelhetnek még

2025. Május 31. 13:00, szombat | Belföld

Maruzsa Zoltán: a magyar oktatási eredmények meghaladják a világ elitklubjának átlagát

A magyar oktatási eredmények meghaladják az Gazdasági Együttműködési és Fejlesztési Szervezet (OECD) átlagát, ami a világ elitklubja

2025. Május 30. 20:44, péntek | Belföld

NGM: a SZÉP-kártya jelentős segítség a magyar családoknak

A SZÉP-kártya jelentős segítség a magyar családoknak, áprilisban 14 százalékkal többet költöttek a kártyabirtokosok, mint egy évvel korábban - közölte a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) pénteken

2025. Május 30. 16:51, péntek | Belföld

Orbán Viktor: Ukrajna egy veszélyes ország

Az online csalásokban részt vevő bűnözői csoportok 80 százaléka ukrán háttérrel dolgozik, ukrán emberekből áll, Ukrajnában van a központjuk.

2025. Május 30. 12:29, péntek | Belföld

NAK-terméktanács: júliusig kell várni a mézédes magyar görögdinnyére

A megszokottnál később kezdődhet az idén a hazai dinnyeszezon, a hűvös tavasz miatt júliusig kell várni a mézédes magyar görögdinnyére, a termés várhatóan meghaladja majd a tavalyit