Városlista
2024. április 28, vasárnap - Valéria

Hírek

2012. December 12. 05:00, szerda | Életmód
Forrás: OrientPress Hírügynökség

Való Világ és macskaporszívózás - erre gugliztunk 2012-ben

Való Világ és macskaporszívózás - erre gugliztunk 2012-ben

A Való Világ, az Olimpia, a Megasztár és a bérkalkulátor vezeti a Google idei magyar keresési toplistáit. Az évente nyilvánosságra hozott, népszerű kereséseket összesítő listákból kiderül, hogy kik és mik keltették fel leginkább az ország érdeklődését, hogy milyen ügyek, botrányok, és mindennapi problémák foglalkoztatták leginkább Magyarországot 2012-ben. A legnépszerűbb netes keresések között feltűnnek olyanok is, mint a “krokodil drog” vagy a “Hogyan porszívózzunk macskát?”.

A Google minden év végén bemutatja a keresési toplistákat, az úgynevezett “Zeitgeist” listákat. A Google a keresőbe világszerte évente beírt több mint 1000 milliárd kifejezést összegzi, az így születő keresési toplisták pedig minden évben tükröt tartanak az egyes országoknak, és az egész világnak. A népszerű kereséseket kétféle módon mérik. A legtöbbször keresett kifejezések mellett egy összetettebb statisztikai módszerrel a Google az év új kedvenceit, érdekességeit, feltörekvő sztárjait azonosítja. Ehhez az év “megugrott” kereséseit szűrik ki, amelyeknél az előző évhez képest a legnagyobb mértékben ugrott meg a keresések száma, úgy hogy ez a fokozott érdeklődés huzamosabb ideig fent is maradt. A keresési toplisták elkészítéséhez anonim, statisztikailag összesített keresési információkat használnak.

Az internet elterjedésével együtt alapvetően változott meg az információszerzés módja is. Ezt jól jellemzi, hogy egy évtized alatt 450 milliárd féle különböző kifejezésre kerestek rá világszerte a Google keresőben. Ma már naponta több milliárd keresést indítanak az oldalon. Azonban még így is 100 Google keresésből átlagosan 16 olyan van, melyre korábban még soha senki nem keresett.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 27. 06:00, szombat | Életmód

Erdősítés: Cél, hogy 2030-ra az ország területének 27 százaléka legyen erdős terület

A kormány célja, hogy 2030-ra az ország területének 27 százaléka erdővel, fával borított terület legyen - hangsúlyozta az Agrárminisztérium (AM) parlamenti államtitkára pénteken a Csongrád-Csanád vármegyei Dócon.

2024. Április 26. 13:53, péntek | Életmód

A munkabér az elsődleges munkahelyválasztási szempont Magyarországon

A munkahelyválasztásnál a magyar munkavállalók számára 2024-ben is a vonzó munkabér és juttatási csomag az elsődleges, ezt követi a munkahelyi légkör és a munkaadó pénzügyi stabilitása, ahol nem kell tartani a leépítéstől

2024. Április 26. 06:43, péntek | Életmód

Denevérvirológiai kutatás kezdődik a Pécsi Tudományegyetemen

Európai denevérekben előforduló vírusok kutatására indított nemzetközi programban vesznek részt a Pécsi Tudományegyetem (PTE) szakemberei - közölte a baranyai felsőoktatási intézmény az MTI-vel.

2024. Április 24. 06:46, szerda | Életmód

Különleges holdkelte figyelhető meg az égbolton pénteken

Április 26-án különlegesen szép együttállás figyelhető meg az éjszakai égbolton, amelynek során a kelő Hold szoros közelségbe kerül az Antares csillaggal - közölte kedden a Svábhegyi Csillagvizsgáló.