Városlista
2024. április 28, vasárnap - Valéria

Hírek

2012. Szeptember 02. 05:00, vasárnap | Belföld
Forrás: OrientPress Hírügynökség

Záró kínai piac, 'üldözött' torontói romák és amerikai választás a Lapszemlében

Záró kínai piac, 'üldözött' torontói romák és amerikai választás a Lapszemlében

Sokévnyi huzavona után megszületett a kormányzati akarat a hatalmas adókiesést okozó józsefvárosi kínai–vietnami piac bezárására - értesült a Magyar Hírlap. A Magyar Nemzet arról cikkez, hogy komoly botrányt okoztak a Kanadát elárasztó, magukat politikai üldözötteknek valló magyar romák – az ottawai törvényhozás megváltoztatta a menekülttörvényt, és szigorítottak a segélyezési szabályokon. Romney új fejezetet nyitna Amerika történelmében, ha ő nyerné a választást - írja a Népszava.

Sokévnyi huzavona után megszületett a kormányzati akarat a hatalmas adókiesést okozó józsefvárosi kínai–vietnami piac bezárására - értesült a Magyar Hírlap. A több minisztert is érintő döntést megalapozhatja az is, hogy a Nemzeti Közszolgálati Egyetem terjeszkedése miatt új zöld területekre van szüksége a Józsefvárosnak. Ráadásul a kerület önkormányzata is határozott a tekintetben, hogy a „bódéváros” jelenlegi formájában nem működhet tovább. Kocsis Mátétól, a VIII. kerület polgármesterétől a lap megtudta: a piac működése becslések szerint tizenkét-tizenöt milliárd forintnyi adóbevétel-kiesést jelent az államnak évente, ráadásul folyamatos itt a bűnözés, és az idegenrendészeti problémák is gyakoriak. A közbiztonság valóban nem a legjobb, a piacon pedig nem egy olyan eszköz vásárolható, amely veszélyes lehet.

***

A Magyar Nemzet arról cikkez, hogy komoly botrányt okoztak a Kanadát elárasztó, magukat politikai üldözötteknek valló magyar romák – az ottawai törvényhozás megváltoztatta a menekülttörvényt, és szigorítottak a segélyezési szabályokon. A Magyar Nemzet helyszíni riportjából kiderül: a romák lakta környék volt lakói megszaporodott lopásokról, gyilkosságokról, megnehezült együttélésről panaszkodnak. A kanadai hatóságok különös figyelemmel fogadják a magyarokat – aki gyanús, fel sem szállhat a Torontóba tartó gépre. Csak tavaly 4453 menedékkérelmet nyújtottak be a magyarok, jellemzően arra hivatkozva, hogy üldözött romák.

***

Romney új fejezetet nyitna Amerika történelmében, ha ő nyerné a választást - írja a Népszava. Mitt Romney jelölést elfogadó beszédével péntekre virradóra befejeződött a republikánus elnökjelölő konvenció a floridai Tampában. A volt massachusettsi kormányzó minden sármját bevetette, hogy változtasson a róla korábban kialakult képen. Romney bírálta Barack Obamát megalapozatlan ígéretei miatt, miközben 12 millió új állást helyezett kilátásba, ha őt választják az Egyesült Államok új elnökévé novemberben.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 28. 09:04, vasárnap | Belföld

Az ötös lottó nyerőszámai

A televízióban közvetített számsorsoláson az alábbi nyerőszámokat húzták ki szombaton az ötös lottón:

2024. Április 28. 08:51, vasárnap | Belföld

Orbán Viktor Zugligeten folytatta kampánykörútját

A Hegyvidék polgármesterével és polgármester-jelöltjével, Pokorni Zoltánnal és Fonti Krisztinával találkozott kampánykörútja következő állomásán Orbán Viktor miniszterelnök, a Fidesz elnöke szombaton

2024. Április 28. 08:50, vasárnap | Belföld

Nacsa Lőrinc: tarthatatlan és elfogadhatatlan a háborús benzinár

2024. Április 27. 06:00, szombat | Belföld

Szalay-Bobrovniczky Kristóf: azért erősítjük a honvédséget, mert békét akarunk

Azért erősítjük a honvédséget, mert békét akarunk, van mit megvédenünk: van családunk, hazánk, otthonunk, nemzetünk